ЛЕТЕЛИ ИЗНАД ЈАПАНСКОГ И ОХОТСКОГ МОРА: Противподморнички авиони ТУ-142М3 и ИЛ-38 извели вежбу трагања и откривања непријатељских подморница! ВИДЕО

Током оперативне вежбе Пацифичке флоте, противподморнички авион поморске авијације Ту-142МЗ вежбао је тражење и уништавање лажних непријатељских подморница.

Фото: МОД.ру

Посаде противподморничких авиона дугог домета Ту-142МЗ и Ил-38 поморске авијације Пацифичке флоте у оквиру оперативне вежбе у далекој морској зони изнад акваторија мора ​Јапан и Охотско море су разрадили претрагу и праћење лажне непријатељске подморнице.

Фото: МОД.ру

Авиони су полетели са аеродрома на Камчатки. У оквиру практичних радњи, посаде су свестрано користиле радарске и хидроакустичке детекторске уређаје уз систематизацију и анализу добијених информација од њих. 

Фото: МОД.ру

Пилоти су открили лажну непријатељску подморницу, класификовали је, а затим је пратили. Сви добијени подаци прослеђени су бродским потражним и ударним групама које делују на подручју вежбе.

Током вишечасовног лета, противподморнички авион Ту-142МЗ допунио је гориво у ваздух из авиона танкера Ил-78М Ваздушно-космичких снага (ВКС) Русије.

Фото: МОД.ру

На одвојеним деоницама руте, противподморнички авиони су пратили ловце пресретаче на великим висинама МиГ-31.

Такође, као успутни задатак, авиони морнаричке авијације флоте били су укључени у обуку ПВО одреда бродова укључених у план вежбе. Имитирали су дејства непријатељских авиона. Заузврат, посаде ПВО брода су унапредиле своје практичне вештине у одбијању напада ваздушним нападом лажног непријатеља.

Фото: МОД.ру

У складу са планом обуке органа војне команде и управљања снага (трупа) Пацифичке флоте (Пацифичке флоте) за 2023. годину, од 5. јуна до 20. јуна, под руководством команданта Пацифичке флоте, адмирала Виктора Лин, изводи се оперативна вежба разнородних снага флоте у зони далеког мора. Укључује више од 60 ратних бродова и пловила за подршку флоти, око 35 авиона поморске авијације, обалских трупа и више од 11 хиљада војног особља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *