КИМ ЏОНГ УН ПРЕТИ ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ “ПОТПУНИМ УНИШТЕЊЕМ”

Северна Кореја неће оклевати да искористи цео свој арсенал да уништи Јужну Кореју ако ситуација ескалира и провокације се наставе. Ово је изјавио Ким Џонг Ун, преноси Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

Лидер Северне Кореје запретио је Сеулу „потпуним уништењем“ ако се војне провокације наставе. Према његовим речима, политика конфронтације коју води јужнокорејско руководство је самоубилачка, а Северна Корејаје спремна да искористи цео свој арсенал за удар на суседну земљу. Истовремено је додао да Пјонгјанг неће изазвати рат на полуострву, али да га неће ни избећи.

“Ако Република Кореја покуша да употреби војну силу против наше нације или угрози наш суверенитет и безбедност, нећемо оклевати да употребимо пуни арсенал расположивих средстава и снага да потпуно уништимо Републику Кореју”, рекао је Ким Џонг Ун приликом посете предузећима одбрамбене индустрије.

Раније је лидер Северне Кореје рекао да више не сматра могућим да се уједини са Јужном Корејом због политике Сеула, који намерава да „апсорбује“ Северну Кореју и доведе је до јединственог стандарда. Он је позвао севернокорејску војску да буде спремна за војне операције, укључујући употребу нуклеарног оружја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *