ЈУРИЈ ИГНАТ: “ОД ПОЧЕТКА РАТА УКРАЈИНА НИЈЕ УСПЕЛА ДА ОБОРИ НИТИ ЈЕДНУ РАКЕТУ Х-22”

Од самог почетка рата, украјинска ПВО није успела да пресретне ниједну руску ракету Х-22 ( AS-4 Kitchen). Ово је изјавио представник Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат.

Представник Оружаних снага Украјине говорио је о „ефикасности“ украјинске ПВО, рекавши да од око 300 ракета Х-22 које је Русија лансирала на Украјину, ПВО није успела да пресретне ниједну. И то за скоро две године. Поред тога, Русија има и модернизовану верзију ракете Х-32, коју украјинска ПВО такође није у стању да обори. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине заправо немају противваздушне системе који би могли да пресретну ракете које лете дуж балистичке путање.

Ракета Х-22 лети брзином од четири хиљаде километара на сат, приближава се циљу углавном балистичком путањом, па су за њено пресретање потребна посебна средства. (…) Непријатељ је употребио више од 300 ових пројектила. Поред Х-22, имају и модернизовану верзију ове ракете – Х-32″, рекао је Игнат, потврђујући одсуство позитивних резултата.

Претходно је то исто рекао и представник Ваздухопловства за ракете Искандер-М (оперативни тактички ракетни комплекс – систем), које се не могу оборити. Из тог разлога украјинска противваздушна одбрана наводно на овај начин „обара“ хиперсоничне ракете „Кинжал“. Према Игнату, својевремено је амерички ПВО систем Патриот „оборио“ чак шест руских Кинжала. Чак су и у САД били изненађени овом изјавом. А Шојгу је рекао да Русија не лансира онолико ракета колико Украјина „обори“ у једном тренутку.

0 коментара на “ЈУРИЈ ИГНАТ: “ОД ПОЧЕТКА РАТА УКРАЈИНА НИЈЕ УСПЕЛА ДА ОБОРИ НИТИ ЈЕДНУ РАКЕТУ Х-22”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *