ГЛАВНИ ВОЈНИ САВЕТНИК ИРАНА: “НИЈЕДНА ИЗРАЕЛСКА АМБАСАДА НИЈЕ СИГУРНА”

Пошто је Иран потврдио да су у израелском ваздушном нападу у понедељак убијена два иранска генерала заједно са пет официра у иранској амбасади у Дамаску, у Сирији, главни војни саветник Ирана у недељу је упозорио Израел да ниједна од његових амбасада није више безбедна.

Ниједна од амбасада ционистичког режима више није безбедна“, рекао је главни војни саветник Ирана, генерал Рахим Сафави, према конзервативној иранској публикацији Kayhan или The Cosmos како је позната на енглеском.

Као одговор, како преноси Jewish Voice, израелски премијер Бењамин Нетањаху је упозорио: „Ко год нам науди или планира да нам науди, ми ћемо наудити њима“.

У суботу је врховни ирански генерал, начелник штаба иранских оружаних снага Мохамед Хосеин Бакери, рекао у вези са нападом на амбасаду да Иран планира операцију како би “прецизно” гађао Израел, наводи ирански Tansim News.

Председник иранског парламента Мухамед Багер Галибаф је рекао: „Ера малтретирања и звецкања сабљама од стране циониста у региону уз подршку Сједињених Држава је завршена. Њихове акције показују да су чули мирис своје пропасти и елиминације након операција 7. октобра“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *