АВИОН А-50У КОЈИ ЈЕ ОБОРЕН У ЈАНУАРУ, УКРАЈИНСКА ПВО ЈЕ СРУШИЛА КОРИСТЕЋИ СИСТЕМ PATRIOT ДОБИЈЕН ИЗ НЕМАЧКЕ

Украјинци су успели да оборе руски авион за радарску детекцију великог домета А-50У користећи противваздушне ракетне системе Patriot које су немачки савезници пребацили у Кијев. О томе је говорила помоћница начелника штаба 10. армије САД пуковник госпођа Розана Клементе.

Реч је о обарању авиона Авакс у јануару ове године на небу изнад Кубана.

Клементе је приметила да Украјинци користе ракете Patriot на камионима из заседе, чинећи то што ближе линији контакта. Пуковник је напоменула да је ова употреба америчких ракетних система јединствена те врсте. Такође, посада која је уништила авион обучавана је у Немачкој.

Ако је то заиста тако, онда не сумњам да су немачки „инструктори“ били директно укључени у припрему овог напада. Или амерички, није битно. Није да је то било велико откровење. Само још једна илустрација умешаности „колективног Запада” у наш рат. И престају да се стиде да то признају”, пише војни дописник Александар Коц.

2 коментара на “АВИОН А-50У КОЈИ ЈЕ ОБОРЕН У ЈАНУАРУ, УКРАЈИНСКА ПВО ЈЕ СРУШИЛА КОРИСТЕЋИ СИСТЕМ PATRIOT ДОБИЈЕН ИЗ НЕМАЧКЕ

  1. Danko Borojević jedi li ti normalan?U januaru Ukrajina nije više imala ni jedan patriot sistem,a sve da je neki bio u funkciji njegov domet je do 150 km,a A 50 je u svakom momentu preleta bio najmanje 200km od prvih ukrajinskih pozicija i bio je u misiji vazdušne kontrole,ne nadzora zemaljskih kolona!I tvoje tvrdnje o sukobu wagnrr grupe i Amerikanaca u Deir el ezzoru su čista fikcija,moje kolege Sirijci iz navedenog grada su potvrdili da wagnrr u toj borbi nije učestvovao,oni su isključivo imali izviđačke misije a jedine gubitke su pretrpeli od zasjefa idila koji je tu vojevao skupa sa Kurdima,umerenim islamistims i natovcima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *