АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА ПРИБЛИЖАВА СЕ ОБАЛИ ИЗРАЕЛА И ЛИБАНА! У ПРАТЊИ РАКЕТНА КРСТАРИЦА И РАКЕТНИ РАЗАРАЧИ

Пловни састав налази се тренутно на 241 км од обале Израела централног и северног Израела

Амерички носач авиона USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) у пратњи неколико бродова међу којима су ракетна крстарица USS Philippine Sea (CG-58) класе Ticonderogaи у пратњи неколико ракетних разарача класе Arleigh Burke.

Овај пловни састав налази се тренутно на 241 км од обале Израела централног и северног Израела, где ће овај пловни састав да буде станциониран у тренутку када постоји непосредна ратна опасност од сукоба израелске војске и Хезболаха.

Иначе овај пловни састав је у суботу 22. јуна 2024 преко Суцеког канала изашао из Црвеног мора и упловио у источни Медитеран.

Главни задатак ове Ударне групе носача авиона Carrier Strike Group 2 (CSG-2) чију окосницу носач авиона Dwight D. Eisenhower (CVN-69) према изјавама једног америчког званичника биће помоћ Израелу у одбрани свог северног ваздушног простора од напада великих размера од ракета дугог домета, ракета и дронова за које се очекује да ће их Хезболах покренути на почетку израелске копнене и ваздушне офанзиве на јужни Либан.

У источном Медитерану Carrier Strike Group 2 повезаће се са осталим бродовима америчке и британске морнарице.

Иначе ово је само привремено решење док из Норфолка не крене носач авиона USS Theodore Roosevelt (CVN-71) кој фонукционише у оквиру Ударне групе носача авиона -9 (Carrier Strike Group 9 CSG-9), после чега ће USS Dwight D. Eisenhower који се на задатаку налази скоро годину дана бити враћен у матичну луку Норфолк на одмор посаде и ремонт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *