РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ПОНОВО УЗНЕМИРУЈУ АМЕРИЧКЕ ДРОНОВЕ ИЗНАД СИРИЈЕ

U.S. Air Force

Руски борбени авиони су поново „узнемиравали“ америчке беспилотне летелице изнад Сирије трећи дан заредом ове недеље, саопштила је америчка војска.

Америчка војска у саопштењу од 9. јула навела је, да је сусрет у петак 7. јула 2023. године, трајао око два сата, током којих су три беспилотне летелице MQ-9  „још једном узнемираване“ од стране руских борбених авиона док су летели изнад Сирије.

„Руски авиони су прелетели у 18 непрофесионалних блиских пролаза због којих су MQ-9 реаговале како би избегле несигурне ситуације“, рекао је генерал-потпуковник Алекс Гринкевич (Lt. Gen. Alex Grynkewich), шеф Централне команде америчких ваздухопловних снага у саопштењу.

Први сусрети догодили су се у среду ујутру када су руски војни авиони „упали у несигурно и непрофесионално понашање“ док су три америчке беспилотне летелице MQ-9 спроводиле мисију против групе Исламска држава, саопштила је америчка војска. У четвртак је америчка војска саопштила да су руски борбени авиони летели „невероватно несигурно и непрофесионално“ против француских и америчких авиона изнад Сирије.