РУСИ ОДБИЛИ НАПАД УКРАЈИНАЦА КОД НОВОМИХАЈЛОВСКОГ

Министерство обороны Российской Федерации

Оружане снаге Украјине и даље трпе огромне губитке покушавајући да се задрже у насељима која су заузета од 2014. године на територији Доњецке Народне Републике. Чак је и Зеленски недавно признао да украјинске трупе имају велике проблеме у овом правцу.

Оружане снаге Русије потискују непријатеља у правцу Бахмута, Лимана и Угледара, Авдејевски утврђени рејон је практично опкољен, из којег је Доњецк гранатиран скоро дест година, а град Маринка је скоро потпуно заузет, где Украјинске оружане снаге и даље покушавају да задрже положаје на западној периферији.

Истовремено, извештава се о недавном покушају противофанзиве непријатеља јужно од Маринке у правцу Новомихајловског. Руска војска детектовала је кретање украјинских јуришних авиона помоћу беспилотних летелица.

Руска артиљерија је одмах почела да делује против нападача. Типично, украјинска војска је ишла у битку практично без артиљеријске заштите и без тешке опреме. Као резултат тога, Оружане снаге Украјине претрпеле су озбиљне губитке у људству, а да нису постигле никакав резултат.

Вреди напоменути да су „пешачки напади“ недавно постали уобичајена тактика за украјинске снаге. Вероватно утичу огромни губици у опреми током неуспеле контраофанзиве, као и смањење снабдевања из САД и њених партнера.