ЗАПАДНИ ТЕНКОВИ СА СОВЈЕТСКИМ ДОДАТНИМ ОКЛОПОМ: Леопард 2А4 и ЕРА Контакт 1 украјинска модификација за заштиту од Ланцета

Звездани тренутак тенка Леопард 2 је био украјински фронт. Украјина је добила поприличан број тенкова Леопард 2 у верзијама А4 и А6 од неколико чланица НАТО пакта. Још пре него што су потребљени на пољима Запорожја на тенковима су извршене мање модификације.

Фото: Принтскрин Твитер

Наиме, и на словеначке М-55 С и на немачке тенкове Леопард 2 постављен је био реактивни оклоп ЕРА Контакт-1, који је био постављен на доњи чела тенка.

Међутим сада се појавио и Леопард 2 А4 који има постављен руски реактивни оклоп ЕРА Контакт 1 на куполу тенка. Наиме на објављеном снимку се види постављене коцке ЕРА оклопа на предњем делу тенка близу сам тенковске цеви и на боковима куполе која је прекивена ЕРА коцкама.

Како се наовид ова модификација постављања реактивног оклопа је начин да се заустеве дронови камиказе типа Ланцет који праве хаос на пољима Украјине.

Фото: Принтскрин Твитер

ERA (Explosive Reaktive Armor” Риси су почели да примењују тек после искустава на Блиском истоку и Авганистану,

Фото: Принтскрин Твитер

Прва примена на тенковима Т-55, Т-62, Т-64, Т-72 и касније Т-80 почиње примена касета, кутија са експлозивом које се постављају преко основног оклопа. Такође додтанту заштитут у виду челичне плоче добило је место где цев излази из куполе, која је тај читав простор покрила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *