ШТА ЋЕ ЗНАЧИТИ ИСПОРУКА КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ УКРАЈИНИ И КАКАВ БИ МОГАО БИТИ ОДГОВОР РУСИЈЕ НА ОВО ОРУЖЈЕ?!

ТВ Фронт/Андреј Млакар/Бошко Јовановић

Испорука артиљеријске касетне муниције је и даље тема број један. Не слажу се сви са одлуком аемричког председника о слању артиљеријских граната, али је више оних који сматрају да ће касетна муниција Украјини донети преокрет у рату и повратити пољуљани морал после месец и по дана од када је медијски извикана офанзива Украјине покренута уз масовне губитке технике, али и људства.

Да ли ће заиста касетна муниција прекоренути ток рата у Украјини и како ће на испоруку те муниције одговорити Русија, разговарали смо са магистром међународних односа и војним коментатором Бошком Јовановићем, који је дао свој погледа на ову тему.

“То што ће Украјина да добије касетну муницију, и да је користи, говори о томе да је украјинска офанзива пропала”, започиње своју причу Јовановић.

Зашто би касетну муницију могла да користи Украјина? Али и даје одговор на то питање.

“Могу да је користе само да зауставе руску противофанзиву, јер касетне бомбе могу само да гађају живу силу, а знајући како Руси ратују у овом рату они баш и не користе пешадију много. Ако се касетна муниција буде употребила против руских оружаних снага у офанзивним дејствима, Руси ће да одговоре бомбардовањем и ракетирањем градова у западној Украјини како би се зауставио дотур војне опреме из правца Пољске. На мети се могу наћи градови: Љавов, Инфафраковнск,Луцк и Житомир одакле и почиње западна Украјина и да натерају Украјинце да престану да употребљавају то оружје.

Испорука овог оружја које су Украјинци од почетка рата тражили, а Американци сад дали зелено светло говори о томе да је украјинска војска на ивици слома, да они више немају технике. Кад кажем технике, Путин није рекао да су Украјинци изгубили од почетка офанзиве 190 тенкова, него да су у скорије време изгубили тенкове, а то “скорије време” по руским стандардима је мало дуже.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *