КОМЕНТАР: БРИТАНСКЕ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ “STORM SHADOW” И УКРАЈИНА, ДА ЛИ ЈЕ ТО КЉУЧНО ОРУЖЈЕ ЗА ПОБЕДУ КИЈЕВА?!

Британски министар одбране Бен Волас саопштио је у четвртак 11. маја британској јавности да ће Украјини бити дониране крстареће ракете “Storm Shadow” за предстојећу офанзиву и враћање територије коју су Руси у пројеклих 15 месеци заузели.

Иначе о овој теми се шушка веч неколико недеља и британски медији су о њој навелико писали, а ли прво се огласио чувени CNN, а онда и сви остали.

О томе шта ће испорука крстарећих ракета значити за Британију, а шта за Украјину свој суд дао је за телевизују Фронт војни коментатор Бошко Јовановић у својој краткој анализи коју је дао за наш портал.

” Бен Волас британски министар одбране је рекао да ће Украјини да се испоруче крстарећи пројектили Storm Šedou или на српском „Олујна сенка“ не разумем логику имена. CNN је тврдио на сајту да су те ракете испоручене. Докле ће Британци да иду са овим. Ја сам о томе причао са Небојшом Катићем, па која је улога Британаца и ко им је доделио ту улогу, он је рекао не знам. То што Британија помаже толико Украјину, па пала је популарност Шкотској националној партији због рата у Украјини. Медијски су загушена сва друга питања, и независност Шкотске и не запосленост, значи ништа не постоји сем рата у Украјини и света дужност Британије је да одбрани Украјину, јер су Британци тако фини и то напросто служи као оправдање политичкој елити. Погледајте како Украјинци гину, а ви хоћете да причате о пензији.

Како Британија помаже Украјину? Помаже обавештајно, али морате да схватите да Британци немају обавештајну мрежу у Русији. Више се то ради путем сателита , јер напросто Британија после 2006. године нема никакву шпијунску мрежу у Русији, јер после инцидента са шпијунским каменом ФСБ је у потпуности је спречила даље активности британске обавештајне службе. Рецимо Британци тврде да су дали гранате са осиромашеним уранијом за тенкове Челинџер 2 , али то је више психолошка пропаганда јер је Москва одмах одговорила на изјаву Лонодна, што ће Руси ићи на заробљавање Челенџера да исипитају какве гранате тенк користи. И не мора да вас чуди да руска војна обавештајна служба преко својих специјалних једница не зароби примерак Челенџера 2.

Тако је и са “Storm Shadow”које су крстареће ракете и оне напросто, и не као што тврди Бен Волас неће помоћи Украјини да се одбрани од Русије, али никакве крстареће ракете Украјини не могу да помогну, јер како да кажем , они могу само да гађају аеродроме у дубини. Они на пример могу да гађају аеродроме Енгелс, у Уљановску, Иванову. Ти аеродроми имају одличну ПВО и да би крстареће ракете имале учинак ви прво морате да имате лажне крстареће ракете без експлозива које ће напросто да имитирају крстраћеу ракету, која ће на себе да првилаче ватру ПВО система, али послати 20- так крстарећих ракета у Украјину је пропаганда за домаће потребе јер Велика Британија није у стању да направи носач авиона који не пропушта воду, и да Британија у много чему војно заостаје и да је зависна од САД, а не да помогне Украјини”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *