ЈУТРО ПОСЛЕ РАКЕТИРАЊА: Овако изгледа Oдеса након руског ракетног напада!

Одеса највећа лука на Црном мору, трећи град по величини у Украјини после Кијева и Харкова доживео је у ноћи 18. на 19. јули најжешћи напад од почетка рата у Украјини 24. фебруара 2022. године.

На Одесу изведен је комбиновани напад кориштењем дронова камиказа типа Шехид, крстарећих ракета типа Калибр, крстареће ракете Х-22 и Х-101, као и П-800 Оникс.

https://twitter.com/200_zoka/status/1681587692763586560?s=20

У овом жестоком нападу Украјинска ПВО је била немоћна, због силине напада, а поједини ПВО системи фактички су остали паралисани попут немачког ИРИС-Т који штити Одесу и мобилног артиљеријског система Гепард.

Становници Одесу су преко борјних снимака приказали како је изгледала силина ракетног напада руске морнарице и стратешке авијације у знак освете за недељни напад на Кримски мост, који се догодио у недељу 16. јула.

Снажне експлозије одјекивале су различитим локацијама, а највећи број удара дошао је из зоне луке , околних складишта и зона око аеродрома око града.

Осим Одесе на мети напада руских крстарећих ракета били су и градови: Заппорожје, Житомир, Кијев, Харков, као и Дњепропетровска, Херсонска (под контролом Украјине) и Сумска област.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *