ПРЕДСЕДНИК БЕЛОРУСИЈЕ: Значајни део нуклеарног наоружања је стигао из Русије! Вагнер неће чувати ракете и бомбе

Фото: Принтскрин Твитер

ТВ ФРОНТ/Белта

Белоруски председник Александар Лукашенко саопштио је да је Министарство одбране Белорусије и обавештајна служба те земље КГБ су добили задатак да утврде алгоритам за употребу нуклеарног оружја

„Значајан део руског нуклеарног наоружања, које је планирано да се донесе у Белорусију, већ се налази на територији земље“, изјаво је Лукашенко на церемонији уручења еполета високим официрима, откривајући детаље преговора 24. јуна са шефом ПМЦ Јевгенијем Пригожином, сазнаје БелТА.

„Пољаци и други верују да ће Вагнер да чува нуклеарно оружје. Вагнер неће чувати никакво нуклеарно оружје. оружје, већина њих је била донети у Белорусију. Чудно је да му нису ушли у траг. Чувају га Руси и Белоруси“, рекао је шеф државе.

„Радимо заједно. Немамо такво искуство. Руси служе. Ми помажемо да се сервисира ово нуклеарно оружје. Испоставило се да то није лак подухват“, додао је Александар Лукашенко.

Он је нагласио да су такве изјаве о ПМЦ-има уобичајена превара: „Ниједан припадник Вагнера неће чувати нуклеарно оружје. То је наш задатак. А ја сам првенствено одговоран за безбедност оружја. Стога никада нећемо пристати на ово. Имамо момке који су у стању да заштити овај објекат заједно са Русима.“, додао је белоруски шеф државе.