ПЕРУ СЕ НЕ ОДРИЧЕ ХЕЛИКОПТЕРА МИ-8/17 УПРКОС ПРИТИСКУ САД, ВИДЕО

Foto: Aviación del Ejército del Perú

У време када су еквадорске власти намеравале да пребаце војну опрему совјетског и руског порекла у САД, у Перуу су почели да се чују гласови о потреби да се следи овај пример. Међутим, на крају су пропали покушаји Вашингтона да набави материјал за Оружане снаге Украјине у земљама Латинске Америке, са изузетком Аргентине.

„Најпримамљивија за предложену размену била би велика флота хеликоптера породице Ми-8/17/171, која се састоји од опремања три рода оружаних снага и националне полиције Перуа“, каже аргентинско издање Zona Militar.

Први Ми-8 стигли су у Перу током разорног земљотреса 1970. године. Тада је Совјетски Савез послао хуманитарну помоћ Перуу и истовремено је за испоруку исте у ту Андску земљу упућено неколико хеликоптера Ми-8Т. На крају мисије, Москва је одлучила да их донира заједно са комплетом резервних делова и опреме, а такође је привремено обезбедила своје пилоте за обуку локалних посада. Након тога, флота хеликоптера ове породице наставила је да се користи, стално се допуњавајући, укључујући моделе који су већ развијени у Русији.

Ове машине лете у Перуу већ пола века. За то време су се доказали у разним условима, укључујући пустињске обале, врућу и влажну Амазонију и високе Анде“, пиоше издење.

Тренутно у Перуу активно ради центар за одржавање CEMAE у Лими, који од 2021. године обавља сертификоване поправке Ми-17-1Б и Ми-171Ш и одржава значајан део хеликоптерске флоте у летном стању.

„Свему овоме се додаје одличан однос трошкова и користи, због чега је мало вероватно, барем у кратком и средњем року, да ће Оружане снаге Перуа одлучити да изврше радикалну транзицију на друге системе“, верују у издању, указујући. да Лима не намерава да се одрекне ових хеликоптера у корист САД.

Једина препрека функционисању перуанске флоте Ми-8/17 су санкције великих размера које су САД и њихови савезници увели Русији, што утиче на могућности одржавања хеликоптера.

„Проблем представља набавка резервних делова из иностранства. Процењује се да ће за хеликоптерске операције бити довољно још неколико година, 3-4 године, након чега ће бити потребно анализирати међународни пејзаж ради доношења одлука“, наводи се у издању.