СЕВЕРНА КОРЕЈА СНАБДЕВА РУСИЈУ СА 5 МИЛИОНА ГРАНАТА-ЈУЖНОКОРЕЈСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ

Северна Кореја је посла преко 5 милиона граната у 10000 контејнера Руској Федерацији, изјавио је министар одбране Јужне Кореје. Северна Кореја ће добити за узврат војне технологије. Владимир Путин је најавио долазак у Северну Кореју, први пут после 24 године.

Северна Кореја је убрзала испоруке гранта Руској Федерацији, тврде из суседне Јужне Кореје. Сада је количина предатих гранта премашила 5 милиона комада. Додаје се да су Русији њихови суседи послали и домаће балистичке ракете. Сарадња између две земље се интензивира, нарочито у војној области. У складу са све тешњим односима Владимир Путин је најавио посету Северној Кореји током године.

Сарадња Руске Федерације и Северне Кореје

Током претходних месеци се много говорило о тајном допремању огромне количине артиљеријске муниције за потребе РФ. Сада се излази и са конкретним цифрама. Јужнокорејски обавештајци тврде да ће заузврат Северна Кореја добити технологије за развој сопствених сателита за осматрање Земље, као и технологије за тенкове и авијацију новог поколења. Северна Кореја пролази кроз период модернизације и заштите своје авијације. У светлу ове сарадње може се посматрати и најава председника Руске Федерације Владимира Путина да ће у скорије време посетити Северну Кореју. Ово би била прва његова посета овој земљи после 24 године.

Без обзира да ли ће се све ове тврдње показати као тачне, нема сумње да између две земље постоји озбиљна економска и војна сарадња. Питања је да ли би се Руси одлучили да размене своје технологије за муницију, ако знамо да Северна Кореја пре свега треба повољне енергенте. Са друге стране, врло је могуће да Руси набављају повољну муницију са полуострва. Наиме, руски војни капацитети су упрегнути у производњу далеко важнијих ствари, а гранате се врло повољно могу добити у трампи са Северном Корејом чија складишта су вероватно и више него пуна. Наравно, квалитет тих граната може бити на дискутабилном нивоу, али за сада се не примећују неке замерке са руске стране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *