КАДЕТИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ОДРЖАЛИ ЗАВРШНУ ВЕЖБУ НА ПАСУЉАНСКИМ ЛИВАДАМА! ФОТО

Фото: Војска Србије

Приказ оспособљености кадета завршне године Војне академије одржан је данас на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Фото: Војска СрбијеКадети завршне године родова Пешадије и Оклопних јединица реализовали су тактичку вежбу са бојним гађањем по темама – Ојачани стрељачки вод на оклопном борбеном возилу „Лазар-3“ у одбрани и Ојачани тенковски вод у нападу из покрета.

Фото: Војска Србије

У завршној вежби учествовали су и кадети модула Инжињерија, Ваздушно осматрање и јављање, Војномашинско инжењерство, Војноелектронско инжењерство, Општа логистика и Саобраћај и транспорт. Они су на „Пасуљански ливадама“ приказали рад телекомуникационо-информатичког центра, центра ВОЈ, интендантске станице, станице за одржавање, затим рад станице за снабдевање, рад на транспорту убојних средстава и приказ рада инжињерије.

Фото: Војска СрбијеОсим кадета завршне године, у вежби су учествовали и кадети треће године – смер Пешадија и слушаоци Курса за резервне официре генерација „март 2023“.

Фото: Војска Србије

За приказ завршне вежбе ангажовани су тенкови М-84, оклопна борбена возила „Лазар 3“, борбена возила пешадије М-80, минобацачи 82мм, као и остала специјална теретна и транспортна возила.

Фото: Војска СрбијеВежби су присуствовали начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић и представници Универзитета одбране и Војне академије.