ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА ЗГРАДУ ВРХОВНОГ СУДА У ГАЗИ

Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Команда израелске војске потврдила је заузимање још једне административне зграде у Појасу Газе. После зграде парламента и канцеларије гувернера палестинске енклаве, војска је заузела зграду у којој се налазио Врховни суд појаса Газе. Могуће је да ће и ову зграду дигнути у ваздух израелска војска.

Према израелском генералу Гиору Ејланду, да би добио рат против Хамаса, Израел треба да направи системски колапс у Гази, а не само да изврши уништење палестинске групе.

У колумни за израелску публикацију “Едиот Ахронот”, Ејланд је написао да, према његовом мишљењу, Тел Авив не би требао да одустане од потпуног уништења Газе, упркос изјавама међународне заједнице о текућој хуманитарној катастрофи у палестинској енклави.

Према речима израелског генерала, тешке епидемије на југу појаса Газе ће помоћи да се приближи победа и да се смање губици међу трупама израелске војске. Ејлан је напоменуо да страдање непријатељских цивила не треба посматрати као циљ, већ као средство за постизање победе.

Сличну нехуману изјаву дао је и израелски министар финансија Безалел Смотрич, који је напоменуо да ће борба против читавог система Појаса Газе, како би се убрзао грађански колапс палестинске енклаве, довести до окончања оружаног сукоба у регион ближе.

Тако су представници израелског руководства признали да званично не оклевају да изврше директан геноцид над цивилним становништвом палестинске енклаве зарад победе над Хамасом.