АВИОН РВ САД BOEING P-8A POSEIDON ПРИМЕЋЕН НЕДАЛЕКО ОД КРИМА, ПРОГЛАШЕНА ВАЗДУШНА ОПАСНОСТ У СЕВАСТОПОЉУ

USDoD, US Navy

Украјина највероватније спрема још један ракетни удар на Крим, а на подручју полуострва примећен је амерички авион Boeing P-8A Poseidon. Ово извештавају руски медији позивајући се на Flightradar.

Како је већ објављено, последњих дана САД и њихови савезници су утростручили број летова извиђачких авиона и дронова у региону Крима, што је повезано са плановима Кијева за ракетне нападе на полуострво. У свим случајевима напада, НАТО или амерички авиони су се појављивали код обала Крима, а затим ишли ка обали Румуније, као и овога пута.

Према извору, противподморнички авион РМ САД Boeing P-8A Poseidon са скривеним позивним знаком полетео је из ваздушне базе Сигонела на Сицилији у 15:31 часова по московском времену, и упутио се ка Црном мору, започевши патроле код обала Румуније. Према руским изворима, тренутно је у Севастопољу проглашена узбуна за ваздушну опасност, а саобраћај на Кримском мосту је истовремено блокиран. Не може бити случајности, амерички авион јасно прати резултате напада на Крим.

Према каналу Рибар ТГ, не може се искључити комбиновани напад ракетама и дроновима; последњих дана НАТО сателитско извиђање активно снима различите области Крима, укључујући и мост. Претпоставља се да ће напад бити изведен у неколико таласа, али још није јасно шта би могло да послужи као мета напада. Врло је могуће да ће Украјинци гађати мост.

“Током протекла 24 сата, амерички сателити TOPAZ идентификовали су 54 позиције од интереса. То укључује положаје противваздушне одбране и војне позиције”, наводи канал.

Према каналу, патрола авиона ни на који начин није повезана с могућим нападом на Крим, подручје патроле је стандардно, где се налази свакодневно.