ПОРТПАРОЛ УКРАЈИНСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: ПОТРЕБНО НАМ ЈЕ 128 БОРБЕНИХ АВИОНА ДА ОСТВАРИМО ПРЕВЛАСТ У ВАЗДУШНОМ ПРОСТОРУ! Разместићемо их широм Украјине

Портпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат саопштио је поводом донација Холандије и Данске у ловцима Ф-16, да је тој земљи потребно 128 борбених авиона да би остварили превласт у ваздушном простору.

Како је Игнат навео више од 100 авиона је потребно да би се распршили на различитим аеродромима широм Украјине како би одговорили на различите изазове и погодили различите циљеве.

„Надмоћ у ваздуху је кључ успеха на земљи“, рекао је портпарол ваздухопловних снага Јуриј ИГнат, а пренели су украјински медији.

Русија је у понедељак саопштила да ће одлука Данске и Холандије да поклоне прве борбене авионе Ф-16 Украјини само ескалирати сукоб, док је Украјина рекла да ће ти авиони помоћи да се оконча инвазија Москве.

„Чињеница да је Данска сада одлучила да поклони Украјини 19 авиона Ф-16 доводи до ескалације сукоба“, рекао је руски амбасадор Владимир Барбин у изјави коју је цитирала новинска агенција Рицау.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *