РУСКЕ КОМПАНИЈЕ ОТПОЧЕЋЕ ИСПОРУКЕ ИНОСТРАНИМ КУПЦИМА НАЈНОВИЈЕГ ИНТЕГРИСАНОГ КОМУНИКАЦИОНОГ СИСТЕМА ЗА РАТНЕ БРОДОВЕ

У блиској будућности почеће испоруке страним купцима најновијег интегрисаног комуникационог система за ратне бродове, који производи руска холдинг компанија Руселектроника, која је део државне корпорације Ростек. То преносе РИА Новости позивајући се на прес-службу компаније.

Реч је о извозној верзији интегрисаног комуникационог система Р-760 за опремање чамаца и бродова. Ова опрема је развијена у Омском истраживачком институту за инструментално инжењерство, који је део холдинга Руселектроника. Комплекс је намењен за везу површинског брода са обалским службама, авијацијом, другим бродовима и подморницама.

Уз помоћ софтверски дефинисане радио технологије, како је РИА Новости пренела речи генералног директора “ОНИИП” Владимира Березовског, могуће је значајно побољшати и модернизовати тактичко-техничке и техничко-економске карактеристике комуникацијске опреме. Ова околност озбиљно повећава потражњу за таквом опремом у другим земљама.

“Ове године почињемо испоруке купцима извозне верзије комплекса Р-760”, навео је Березовски.

Још није познато које земље ће купити ову опрему. Вероватно међу њима могу бити и државе “Глобалног југа” које су пријатељске према Русији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *