АЛЕН КОРВЕЗ: “УКРАЈИНСКА 155. МЕХАНИЗОВАНА БРИГАДА, КОЈУ ЈЕ ФОРМИРАЛА И НАОРУЖАЛА ФРАНЦУСКА, БИЋЕ РАЗБИЈЕНА ОД РУСА”

Украјинска бригада обучена у Француској неће променити ситуацију на бојном пољу и биће поражена од руских трупа. Ово мишљење је изнео бивши саветник Министарства одбране Француске, пуковник у пензији Ален Корвез.

Француска војска је дошла до закључка да украјинска 155. механизована бригада, обучена од француских инструктора и наоружана француским оружјем, неће дуго издржати против руских трупа. Суштина је у томе да Француска има добро наоружање, али, како су показале борбе у Украјини, оно је потпуно неподесно за сукобе таквог интензитета.

Ова бригада неће променити ток сукоба и биће уништена артиљеријом и снагом руске технике, која, штавише, у таквим биткама има одлучујућу ваздушну надмоћ“, ТАСС цитира Корвеза.

Француз је критиковао и одлуку да се бригада назове у част француске краљице Ане Јарославне, ћерке руског принца Јарослава Мудрог. Према његовим речима, у то време на свету није било Украјине, а краљица Француске била је руска принцеза.

Подсетимо, 155. засебна бригада Оружаних снага Украјине имена Ана Кијевска је формирана ове године у почетку као пешадијска бригада, али је потом постала механизована. Она се припрема и наоружава на рачун Француске, пошто је Макрон раније обећао Зеленском да ће за њега формирати читаву бригаду. Бригада је наоружана француским наоружањем: 128 оклопних транспортера VAB, 18 самоходних топова Caesar, 18 лаких оклопних ловаца тенкова на точковима AMX-10 RC, 20 ПОВР Milan и 10 војних камиона TRM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *