СЕВЕРНА И ЈУЖНА КОРЕЈА НА ИВИЦИ СУКОБА!ОБАВЕШТАЈЦИ ЈУГА ОЧЕКУЈУ ВОЈНЕ АКЦИЈЕ СЕВЕРА!

Северна Кореја планира да минира путеве на граници са Јужном Корејом и започне војне акције. Према подацима обавештајне службе, КНДР ће започети војне активности у близини демилитаризоване зоне. Јужна Кореја послала дронове са лецима изнад Пјонгјанга. Обратила се и сестра Ким Џонг Уна.

Јуче је Северна Кореја оптужила Јужну Кореју да је пустила дронове са лецима према Пјонгјангу и запретила „ужасном катастрофом“. Сестра Ким Џонг Уна изјавила је да су артиљеријским трупама Корејске народне армије на граници дати налози да буду потпуно спремне за отворену ватру.

Ким Јо Џонг је изјавила да је Пјонгјанг спреман да предузме „одлучне одговарајуће акције“ у случају поновног лансирања дронова. Јужна Кореја је раније послала беспилотне летелице са пропагандним лецима који су бацани изнад главног града Северне Кореје. Раније је и Пјонгјанг у више наврата пуштао балоне са смећем изнад територије Јужне Кореје. Ово бомбардовање није изазвало никакву штету осим еколошке, али је свакако вид провокације јужног суседа. Сеул не потврђује лансирање својих пропагандних дронова. Јужна Кореја са своје стране наводи о припремама Севера за минирање путева на граници већ у току данашњег дана. “Ако Северна Кореја изврши провокацију, предузећемо одлучне одговарајуће мере, користећи наше право на самоодбрану”, изјавили су у Сеулу.

Корејци се међусобно већ дуже време оптужују, изводећи агресивне вежбе и војне демонстрације. Јужна Кореја је недавно приказала моћну балистичку ракету способну да продре и до 100 метара у дубину. Циљ су командна места и силоси СК. Јужњаци су пре пар дана први пут тестирали и немачку ракету Taurus. Ракета је летела 400км. Лансирана је са F-15K. Ни Пјонгјанг не остаје дужан у својим активностима да провоцира Југ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *