КИНА ЈЕ ЗАПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА ЗАДАТКОМ ЈУРИША, БЛОКАДЕ И ЗАУЗИМАЊА КЉУЧНИХ ЛУКА ТАЈВАНА

Кина је започела вежбе блокаде и преузимања контроле над кључним лукама и областима Тајвана. Ово је саопштио званични представник Борбене команде источне зоне Народноослободилачке Армије Кине (НОАК) Ли Си.

Кина је у понедељак започела војну вежбу Joint Sword-2024B, чији је главни циљ вежбање заједничког напада, блокирања и заузимања кључних тачака на Тајвану. Осим тога, вежбе би требало да покажу моћ НР Кине и „застраше“ оне снаге на острву које се залажу за отцепљење.

Источна борбена командна зона НОАК послала је 14. октобра своје копнене снаге, морнарицу, ваздухопловство, ракетне и друге трупе да изведу вежбу Joint Sword-2024B у Тајванском мореузу, областима северно, јужно и источно од Тајвана“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Кине.

Бродови Ратне морнарице НОАК који учествују на вежби већ су блокирали острво, заједно са авијацијом, увежбавају заједнички јуриш, а истовремено решавају сродне задатке. Четири одреда бродова обалске страже такође су се придружила вежби за праћење активности Тајвана.

На самом острву су започете вежбе критиковане, називајући их провокацијом. Тајванске одбрамбене снаге су у пуној приправности. Сједињене Државе још нису изразиле забринутост због онога што се дешава.

Један коментар на “КИНА ЈЕ ЗАПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА ЗАДАТКОМ ЈУРИША, БЛОКАДЕ И ЗАУЗИМАЊА КЉУЧНИХ ЛУКА ТАЈВАНА

  1. moz da vezbaju koliko hoce

    nema od toga nista

    kinezi su nacija koja jede pacove i skorpije

    bilo je to kad su nesto kao kurcchili… pa im u Zuto more pred nosem izronile dve americke podmornice..

    posle toga…. shushhh… nisu smeli da pisnu

    mada, ne moze se poreci … lepo im izgledaju one male Kineskinje kad marsiraju onim kratkim suknjicama svojim divnim nogicama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *