ПРОВЕРА ОБУЧЕНОСТИ ВОЈНИКА НА ОДСЛУЖЕЊУ ВОЈНОГ РОКА

У центрима за основну обуку Војске Србије у Сомбору и Лесковцу реализована је провера основне индивидуалне обучености најмлађе генерације војника на добровољном служењу војног рока.

Циљ ове провере, прве за војнике генерације „септембар 2024“, је да се утврди њихова оспособљеност за самостално извршавање тактичких радњи и поступака на бојишту, правилно руковање наоружањем и војном опремом и обављање дужности органа унутрашње и службе обезбеђења објеката.

Војници су на провери решавали тактичке задатке, за шта је било неопходно да примене знања и вештине стечене током прве фазе првог периода служења војног рока, која је реализована претходних месец и по дана у центрима Команде за обуку. Постигнути резултати говоре да су у потпуности савладали све садржаје обучавања, што је и потврда да је обука добро планирана и изведена.

У  наставку војницима предстоји премештај у центре за специјалистичку обуку, где ће се обучавати за своје војноевиденционе специјалности, а потом и колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *