У САД САОПШТИЛИ КОЛИКО ДУГО ЋЕ УКРАЈИНА МОЋИ ДА ДРЖИ ТЕРИТОРИЈЕ КУРСКЕ ОБЛАСТИ У СВОЈИМ РУКАМА

Територија у Курској области коју су у налету заузеле Оружане снаге Украјине могла би да постане фактор у преговорима са Москвом, која је можда све ближа. Да би авантуру председника Владимира Зеленског претворили у нешто прихватљиво са становишта будућности, западни савезници су спремни на жртву (наравно са стране Украјине) како би се мостобран одржао до правог тренутка. О томе пише Bloomberg.

Сада је главна нада Кијева снабдевање муницијом и другим оружјем са Запада. Према посматрачима агенције, сада нема проблема с тим и „Оружане снаге Украјине су одахнуле“.

Према речима званичника америчке владе који су разговарали са новинском агенцијом, Украјина још није наишла на озбиљне проблеме са снабдевањем у зони операције Курск, пошто су руске трупе извеле само ограничене контранападе и уместо тога су се фокусирале на офанзиву великих размера западно од Доњецка.

Америчко руководство верује да Украјина може да задржи руску територију неколико месеци, а затим да покуша да је искористи за повољније услове у потенцијалним мировним преговорима. Тако ће Кијев највероватније приближити ову фазу сукоба, пошто неће моћи да задржи окупирану територију на дужи временски период.

Укеајински савезници претварају авантуру Зеленског у нешто релативно корисно. За њих ова идеја има двоструко значење – покушај да се украјинско руководство убеди на преговоре кроз тврдњу да је дошао погодан тренутак (размена територија), као и прекид борби за попуну резерви наоружања. Бар ће тако то бити представљено лично Зеленском.

Први шок чланова антируске коалиције од смелих акција кабинета Зеленског је прошао, сада украјински савезници покушавају да преузму иницијативу и преокренући пораз претворе у себи повољан положај.

2 коментара на “У САД САОПШТИЛИ КОЛИКО ДУГО ЋЕ УКРАЈИНА МОЋИ ДА ДРЖИ ТЕРИТОРИЈЕ КУРСКЕ ОБЛАСТИ У СВОЈИМ РУКАМА

  1. Западњаци су навикли да се стално нешто ценкају, тргују, муваре, буваре… Они би да Словенску територију мењају за Словенску територију и да ипак ушићаре нешто за себе тј бар парче украјине у нато-у. Праве се невешти и дрско игноришу председникове речи о томе шта су циљеви СВО. Демилитаризација, неутрални статус, денацификација целе украјине а не само неког парчета. Наравно, све ово подразумева да нема удруживања у друге нацистичко-фашистичке организације, како украјине тако и било ког њеног парчета. Западњаци, били и остали мутиводе, сецикесе, шибицари, лопови… Другим речима не бескорисне изелице (како они воле да зову све друге) него веома велике штеточинске изелице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *