РУСИ СЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА ДЊЕПАР – ОСТРВА ПРЕПУНА УКРАЈИНСКИХ ЗАРОБЉЕНИКА

Специјалне јединице ВДВ заробиле су целу групу украјинских војника, потпуно очистивши острва код насеља Кринки и села Козачки Лагери. Места су протекле године била поприште крваве неравноправне битке. Само код Кринкија, по холандском извештају, нестало је или је убијено преко 1000 припадника ОСУ. Планирани као полазна тачка украјинских војника за пробој до Крима, острва постају њихова гробница.

Руси извештавају да су њихови војници извели серију храбрих операција чишћења острва на реци Дњепар у Херсонској области, разбијајући и заробљавајући јединице Оружаних снага Украјине. На овом снимку је приказан резултат једне од ових операција.

Успешно чишћење преосталих острва на суседним деловима такође се приводи крају. Подсећамо да су Руси ставили под контролу острва на ушћу реке код Херсона. Да ли Руси само желе да се реше противника на левој страни Дњепра или припремају терен за неке своје офанзивне акције остаје да се види. Свако форсирање Дњепра, макар и у мањим групама је тешко и захтева велике жртве. То најбоље знају Оружане снаге Украјине, које су тврдоглаво држале Кринки као упориште. Ова операција је однела животе преко 1000 припадника ОСУ. Руси вероватно немају амбиције да прелазе на десну страну реке Дњепар. Између Кринкија и Козачких лагера постоји још делова острва и рукаваца који су под контролом ОСУ или су тзв. у “сивој зони”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *