ИЗРАЕЛСКЕ ВЛАСТИ НЕ ДАЈУ ГАРАНЦИЈУ САД ДА НЕЋЕ НАПАСТИ ИРАНСКА НУКЛЕАРНА ПОСТРОЈЕЊА

Израелске власти нису пружиле Вашингтону гаранције да Израел неће напасти иранска нуклеарна постројења. CNN је ово известио позивајући се на високог званичника америчког Стејт департмента. Према писању CNN, Израел и даље разматра ову опцију као одговор на ракетни напад Ирана.

Надамо се и очекујемо да ћемо видети мудрост као и снагу, али као што знате, нема гаранција“, CNN цитира свог саговорника.

Он је додао да САД очекују да се Израел уздржи од насилних акција 7. октобра, када ће се навршити тачно годину дана од напада Хамаса на израелску територију.

Мислим да би на неки начин хтели да избегну 7. октобар, тако да по мојој процени, ако постоји нешто, то ће вероватно бити пре или после“, рекао је званичник америчког Стејт департмента.

Подсетимо, Израел је био изузетно огорчен иранским ракетним нападом 1. октобра ове године, који је Техеран назвао одговором на убиство шефа политичког дела Хамаса Исмаила Ханије. Израелске власти су обећале да ће одговорити изузетно оштро на гранатирање њихове територије, међутим, под притиском Сједињених Држава, до сада су се уздржавале од било каквих акција.

Истовремено, медији јављају да Вашингтон окупља коалицију земаља за извођење ограничене операције против Ирана, док је Иран, заузврат, наводно већ послао сигнал државама да је спреман да изузетно оштро одговори на било каквих напада на њену територију.

Додајмо да израелски авиони тренутно настављају да нападају Бејрут, а такође нападају и јужне провинције Либана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *