ИЗРАЕЛСКА АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА ЧЕТИРИ ВАЗДУШНА НАПАДА НА БЕЈРУТ

Израелски борбени авиони извели су у среду око поноћи четири ваздушна удара на главни град Либана Бејрут, од којих су три гађала његова јужна предграђа.

Израелски авиони су испалили три пројектила на подручје Мивад у јужном предграђу, наводи репортер Anadolu.

Он је додао да се након бомбардовања са места поготка дизао густ дим, који је прекривао велике површине неба изнад Бејрута.

Истовремено је потврдио да је још један напад био усмерен на стан у згради у насељу Башура у Бејруту, али нису дати даљи детаљи.

У саопштењу, портпарол израелске војске Авицхај Адраеа (Avichay Adraee) навео је за мрежу Х да је војска извела прецизне нападе у јужном предграђу Бејрута, напомињући да ће више детаља бити објављено касније.

Јужно предграђе главног града доживело је серију интензивних ваздушних напада израелских борбених авиона у среду ујутро.

Према Либанонској Националној новинској агенцији, напади су били усмерени на новоосновани центар цивилне одбране у насељу Цхијах и две зграде на раскрсници Јамоус-Сафер и областима Свете Терезе и Калири Симан, као и у близини области Хадатх и у близини Ал Комплекс Мујтаба.

Ваздушни напади су такође циљали на горње спратове зграде у области Швајфат, као што је приказано на сликама и видео снимцима које су ширили медијски активисти.

Према дописнику Anadolu, дим се надвио у небо изнад тог подручја док су возила хитне помоћи јурила на циљане локације.

Пре бомбардовања, израелска војска је позвала становнике циљаних зграда да се евакуишу, наводећи њихову „близину објеката Хезболаха“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *