БАЈДЕН ПОТВРДИО ДА НЕ ДОЗВОЉАВА УКРАЈИНИ НАПАД АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА НА РУСИЈУ

Новинари су Џоу Бајдену, који формално остаје на функцији председника САД, поставили директно питање „да ли он даје Украјини дозволу да удари америчким оружјем дугог домета дубоко у Русију“.

Бајденов одговор је био само једна реч: “Ne“.

Подсетимо, раније је британски премијер Стармер летео код Бајдена да разговара о истом питању, али чак ни тада није било могуће постићи договор о употреби НАТО наоружања „далеког домета“ за напад на територији Руске Федерације. Наведено је да ће одговор бити дат током посете Зеленског Сједињеним Државама – током следеће седнице Генералне скупштине УН.

Тада се у западним медијима појавила порука да ће САД и Британија „дозволити приватне ударе дубоко у Русију“. Означено је отприлике овако:

Русија ће за ово сазнати тек након првог напада. У међувремену, све се држи у тајности”.

Сходно томе, „не“ од Бајдена је или још једна англосаксонска лаж, или трачак наде за самог Бајдена да ће наставити да одлучује о нечему у Сједињеним Државама.

У међувремену, у Украјини је изузетно негативно примљена Бајденова изјава да није дозволио испаљивање америчких пројектила дубоко у руску територију. Локални „јастребови“ су рекли да је време да се Бајден повуче.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *