ГЕНЕРАЛ ЏЕЈМС ХЕКЕР: “НЕИСКУСТВО УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА ИСКЉУЧУЈЕ УПОТРЕБУ ЛОВАЦА F-16 ЗА СЛОЖЕНЕ ЗАДАТКЕ”

Украјински пилоти обучени за управљање ловцима F-16 немају много искуства у управљању овим авионима, па стога нису ни способни да извршавају сложене мисије. Ову изјаву дао је командант Ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци Џејмс Хекер, који је и командант Ратног ваздухопловства НАТО.

Генерал је прокоментарисао могућу употребу авиона пребачених у Ваздухопловство Оружаних снага Украјине, рекавши да је са таквим нивоом обуке као украјински пилоти немогуће извршити „тешке мисије“. Као пример, навео је губитак једног од ловаца F-16 пребаченог у Кијев заједно са пилотом, али није открио разлоге његовог пада. Због тога не треба очекивати да ће се ловци појавитина првој линији, где ће их чекати руски искусни пилоти.

Пилоти су нови, тако да њихови [ловци] неће бити коришћени у најризичнијим мисијама (…) На крају крајева, то је на Украјинцима. Али мислим да ће се држати овог приступа”, рекао је генерал Хекер.

Говорећи о обуци пилота за Украјину, генерал је нагласио да ни САД ни њихови савезници не могу да их обуче пребрзо; Па ипак, убрзани програм не доводи пилоте до потребног нивоа.

Раније је објављено да су САД и европске земље наводно обучиле око 20 пилота за Украјину, али их је у стварности било мање. Украјина је заједно са авионом изгубила једног од својих обучених пилота, наводно због „пријатељске ватре“. Недостатак пилота довео је до тога да је Зеленски већ затражио дозволу од Сједињених Држава да регрутује америчке и европске пензионисане пилоте који имају искуство у употреби F-16 и сада су добродошли као плаћеници у Ваздухопловство Оружаних снага Украјине.

3 коментара на “ГЕНЕРАЛ ЏЕЈМС ХЕКЕР: “НЕИСКУСТВО УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА ИСКЉУЧУЈЕ УПОТРЕБУ ЛОВАЦА F-16 ЗА СЛОЖЕНЕ ЗАДАТКЕ”

  1. Шта сад тамо неко искуство? Па зар тај Ф није толико моћан, модеран, софистициран, напред, ултра, мега, гига, хипер, супер авион да њиме и не мораш да управљаш ти него све сам уради по командама пријатног женског гласића?! Ја сам мислио сад кад се ти Ф-ови појаве има Руси да се разбеже до јапана! Цврц, крц, оп, цуп кад оно ћорак. Неискуство пилота?! Е јаду западњачки. Све вам Рује разбуцаше. Нема везе, снимићете ви топ-гун 6584 са виртуелним томицом кукурузићем у оном дрчном Ф-14. Ал ће то да буде хит међу Руским ракеташима и пилотима. Бољу комедију не могу ни да замисле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *