АМЕРИКАНЦИ СТАВИЛИ ВЕТО НА УПОТРЕБУ ЗАПАДНИХ РАКЕТА У НАПАДУ НА РУСИЈУ! УКРАЈИНЦИ ЋЕ ДОБИТИ САМО ОБАВЕШТАЈНУ ПОДРШКУ

Настављамо да сарађујемо са нашим украјинским партнерима (о томе) како да их најбоље подржимо, о томе како да им најбоље обезбедимо средства и обавештајну подршку

После преговора председника Џоа Бајдена и британског премијера Кира Стармера, Сједињене Државе нису спремне да објаве укидање ограничења за Оружане снаге Украјине на ударе далекометним оружјем дубоко у Русију, изјавио је портпарол Стејт департмента Метју Милер.”

„Настављамо да сарађујемо са нашим украјинским партнерима (о томе) како да их најбоље подржимо, о томе како да им најбоље обезбедимо средства и обавештајну подршку. Али ја немам изјаве о политици (о ограничењима употребе западних дугорочних ракете домета – Ед.)“, нагласио је он.

На Западу су се недавно водиле расправе о укидању забране кијевског режима на употребу западног оружја дугог домета за удар дубоко у Русију. О овом питању је требало да се разговара на јучерашњем састанку америчког председника Џоа Бајдена и британског премијера Кира Стармера , али на крају није било најава на ову тему.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *