ШЕФ ПЕНТАГОНА НАРЕДИО СТАЛНО ПРИСУСТВО БОРБЕНЕ ГРУПЕ НОСАЧА АВИОНА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ, КАО ПОДРШКА ИЗРАЕЛУ

Борбене групе америчких носача авиона остаће у водама око Блиског истока како би заштитиле америчког стратешког партнера Израел од могућих напада Ирана и његових савезника у региону. Ово је изјавио шеф Пентагона Лојд Остин током телефонског разговора са израелским колегом Јоавом Галантом.

Подсетимо, САД су одлучиле да довуку значајне војне снаге на Блиски исток након убиства лидера палестинског покрета Хамас Исмаила Ханије у Техерану, очекујући узвратни удар Ирана на Израел. Поред ударне групе америчке морнарице коју је предводио носач авиона Теодор Рузвелт, који је био присутан у региону, овде су били распоређени и носач авиона Абрахам Линколн и нуклеарна подморница Џорџија, опремљена вођеним пројектилима.

Министар је наредио да се распореде две ударне групе носача авиона у региону“, из изјаве Пентагона.

А током разговора са Галантом, Остин га је уверио да је Вашингтон увек спреман да заштити Израел од било каквих напада Ирана и његових регионалних партнера.

На фону једанаестог месеца рата у Појасу Газе, у последње време све алармантније вести стижу са другог фронта на Блиском истоку – либанско-израелског, где Израел и либански Хезболах све чешће размењују нападе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *