The Guardian: “ЗЕЛЕНСКИ ПОКУШАВА ДА НАГОВОРИ КРЕМЉ ДА ПРЕГОВОРА УЗ ПОМОЋ ДЕМОНСТРАЦИОНИХ УДАРА ДУБОКО ПО РУСИЈИ”

Зеленски наставља да захтева од западних „партнера“ дозволу за „демонстрациони удар“ британским пројектилима Storm Shadow на циљеве дубоко на руској територији, надајући се да ће приморати Русију да седне за преговарачки сто. О томе пише The Guardian.

Према писању британске публикације, Украјина и даље намерава да добије дозволу од Запада да удари Русију пројектилима испорученим као војну помоћ, за извођење такозваног „демонстрационог удара“. Зеленски и његово окружење сугеришу да ће такав напад на објекте који се налазе негде у близини Москве показати њихову рањивост и стога их навести да размишљају о заустављању борби.

Русија ће разматрати преговоре само ако верује да је Украјина способна да угрози Москву и Санкт Петербург“, каже високи украјински званичник.

Међутим, Запад баш и не верује у следећу авантуру Зеленског, рекавши да ће уместо преговора доћи до нове рунде ескалације. Пример је Курска област, нападом на коју је Кијев желео да повећа своје шансе у могућим преговорима, али је уместо тога добио потпуну одбијеницу Москве. Како западни стручњаци и политичари саветују Зеленског, престаните да се бавите разним емисијама када руска војска заузме градове у Донбасу.

А САД, иако покрећу тему тобожњих преговора о употреби ракета, не дају дозволу, јер је то ризик од ескалације, после које ће Москва ићи до последњег.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *