БОРБЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ ЋЕ ПОТРАЈАТИ СВЕ ДО ЗИМЕ

Више од две недеље јединице Оружаних снага Русије воде одбрамбене борбе у Курској области, на коју су упад извршиле јединице украјинске војске. Оваква ситуација ће се потрајати још дуго, пошто се географија овог подручја (рељефа) по својим карактеристикама значајно разликује од осталих региона на подручју сукоба. Војни дописник Александар Коц је то рекао на радију Комсомолскаја Правда, дајући неке детаље.

Он је приметио да је Курска област прекривена шумама, што је у великој мери разликује од степских херсонских и запорожских предела, где има много поља и малих шумских појасева. Можете се дуго борити у шумама, то је оно што компликује ситуацију, а за неколико месеци ће се томе придодати и снажне јесење кише.

“Овде постоји огроман број густих шума, у којима нас непријатељ не види, а, нажалост, и ми лоше видимо непријатеља”, орецизирао је он.

Коц је нагласио да ће Оружане снаге Русије још дуго овде водити одбрамбене борбе, сигурно до зиме. Тада ће доћи фаза позиционих битака колико ће то трајати, тешко је предвидети. Па, онда, када украјинске снаге „испразне” свој офанзивни потенцијал, руске трупе ће кренути у противофанзиву.

Да их све закопамо у нашу земљу”, закључује он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *