РУСКА ВОЈСКА ПРЕУЗЕЛА КОНТРОЛУ НАД СЕЛОМ МЕЖЕВОЈЕ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

У протекла 24 часа руске јединице на покровском правцу заузеле су територије укупне површине око 22 квадратна километра. Истовремено, украјинске јединице су изгубиле контролу над два насеља – Крутој Јар и Заветноје.

Од јутрос су Руси ставили под своју контролу још једно село источно од Покровска. Реч је о насељу Межевоје, где су руске трупе прво отвориле артиљеријску ватру по украјинским јединицама на периферији села, а потом остатке истих протерале ван села.

Губитак Оружаних снага Украјине у селима Межевоје, Желаноје, Новожеланоје и Заветноје доводи до тога да се њене преостале формације у селима Камишевка, Птиче и Скучно нађу у полуокружењу. Артиљерија активно дејствује по позицијама Оружаних снага Украјине на овом делу фронта, укључујући и тешке системе бацача пламена ТОС.

Межевоје се налази северно од Карловског језера. Украјински гарнизон у Карловки (на југу истог језера), након што су руске трупе прешле пут за Покровск, има значајне проблеме, укључујући и снабдевање.

Истовремено, руске трупе напредују у Гродовки, приближавајући се све више граду Мирнограду – најближем Покровску, одакле украјинска власт евакуише становништво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *