РУСКА ВОЈСКА ИЗВРШИЛА ЦИЉАНЕ УДАРЕ ПО ПОЛТАВСКОЈ, ЧЕРКАСКОЈ И ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ

У ноћи 15. августа, руске снаге су покренуле серију комбинованих напада на циљеве на територији под контролом украјинске војске. Географија напада је прилично опсежна. Истовремено, не могу се назвати масовним. Они су по природи циљани и имају за мету првенствено уништавање командног кадра и војне опреме Украјинаца.

После јучерашњих вечерњих напада на циљеве у Одеси, нападнуто је командно место у Херсону. Коришћене су беспилотне летелице које су деловале по јединици која је била ангажована на склапању и контроли извиђачких беспилотних летелица и беспилотних летелица камиказа.

Серија ноћних експлозија – у Харкову, Харковска област, као и на северу Харковске области, где се борбе воде на периферији села Липци, регионалног центра. Погођене су концентрације људства и возила украјинске војске која су превозила јединице на линију борбеног додира.

Експлозије су се догодиле у објектима Оружаних снага Украјине у Запорожју. Тамо је „посебна пажња“ посвећена и ликвидацији украјинских официра у позадини појачаних борби у правцу Степногорска, који се налази 35 км јужно од Запорожја.

Руске јединице су такође извеле ударе на украјинске циљеве у Черкаском региону. Упозорење о ваздушном нападу у овом региону трајало је неколико сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *