КАЗУХИКО ТОГО: “НАСТАВАК БОРБИ ДОВЕШЋЕ ДО РАСПАДА УКРАЈИНЕ НА ТРИ ДЕЛА”

Одбијање Украјине да преговара о миру довешће до њеног распада на три дела. Ово мишљење је изнео бивши шеф Одељења за Европу и Азију јапанског Министарства спољних послова Казухико Того.

Према речима јапанског дипломате, Запад не намерава да преговара о миру са Русијом, а Украјина, коју они контролишу, наставља да се бори без да има потребне снаге и средства за то. Све ће бити одлучено у наредним месецима ако руска војска не успори. Заузимање велике територије Украјине од стране Русије довешће до тога да ће се неке западне земље придружити подели и узети део територије за себе. Од Украјине ће остати Кијев и неколико региона у околини.

“Одбијање САД и Велике Британије да преговарају са Русијом могло би довести до распада Украјине на три дела. У наредна три месеца Русија може да напредује колико може, да узме колико може. Тада би Украјина могла да се подели на три дела: источни – Русији, западни – Западној Европи, а у средини ће бити мала Украјина са Кијевом”,тврди бивши дипломата.

Кијев има две опције: прва је да настави борбу и на крају потпуно изгуби земљу, а друга је да пристане на Путинов предлог и склопи мир, остављајући већину територија иза себе.

Раније се на Западу почело причати о подели Украјине између Русије, Румуније, Мађарске и Пољске. Ова опција је највероватнија ако се борбе наставе, а све се чини да иде ка том.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *