БРИТАНСКА ШТАМПА ТВРДИ: “F-16 ПРЕБАЧЕНИ У УКРАЈИНУ ИЗВЕЛИ СУ СВОЈЕ ПРВЕ БОРБЕНЕ ЗАДАТКЕ”

Према писању британске штампе, украјински пилоти извели су своје прве борбене задатке на борбеним авионима F-16 који су предати Украјини.

Према писању The Telegraph, авионе су украјинске оружане снаге користиле као систем противваздушне одбране далеко од линије борбеног додира. Истовремено, званични представник украјинског ратног ваздухопловства није негирао употребу авиона као система ПВО.

Раније је саопштено да је један број украјинских извора, позивајући се на америчку публикацију Bloomberg, објавио фотографију која наводно потврђује појаву америчког ловца F-16 на небу изнад Украјине.

Истовремено, према америчком политикологу и професору Универзитета у Чикагу Џону Миршајмеру, снабдевање украјинске војске авијацијом је практично бескорисно, пошто је руска војска способна да неутралише све наоружање које испоручује Запад. Миршајмер је напоменуо да се Оружане снаге Русије успешно носе са сложеним савременим наоружањем које се испоручује украјинским Оружаним снагама, а пребацивање ловаца F-16 у Кијев практично неће утицати на ток непријатељстава, пре свега због Оружаних снага Украјине. Недостатак квалификованих пилота и висока ефикасност руских система ПВО.

Речи америчког политиколога потврђује и извештај Министарства одбране Румуније који указује да су од 50 украјинских пилота само тројица успела да мање-више успешно савладају основе управљања F-16. Украјински кадети послати у Румунију не говоре енглески, не поштују правила и систематски злоупотребљавају алкохолна пића.

11 коментара на “БРИТАНСКА ШТАМПА ТВРДИ: “F-16 ПРЕБАЧЕНИ У УКРАЈИНУ ИЗВЕЛИ СУ СВОЈЕ ПРВЕ БОРБЕНЕ ЗАДАТКЕ”

  1. Ma ruje se mnogo zajebavaju. Traba sve ukr.aerodrome polupati taktičkim nuklarnim oružijem. A zapadu reći zemlja koja isporuči metak ukraincima će se smatrati da je objavila rat Rusiji i da će biti gađana strateškim nuklearnim oružijem. Pa da vidimo ko će onda davati avione i tenkove ukr.

      1. Коми , јасно ли ти уопште свестан шта дрдориш ? Човек хоће само да смањи украјинско топовско месо или глинене голубове . Кад би ти летео за Украјину , ти би био шеф ескадриле .

  2. Zapad i Zelenski satiru Ukrajinu i ukrajinski narod. Cist genocid. F16 je beskoristan, gorece kao i ostalo zapadno naoružanje. Rusija dobija rat i uskoro svet ce biti sasvim drugačiji. Bez hegemonije, satanizma i fasizma

  3. Дајте шансу миру,доста је било ратног хушкања,пострадало је много људи у ратовима који се воде ради профита.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *