УВЕЋАНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Врх копља међу овим јединицама су 72. бригада за специјалне операције, Одред Војне полиције специјалне намене „Кобре”, као и 63. падобранска бригада

Према речима експерата из ове области, последњих месеци приметно је увећано интересовање за рад у специјалним јединицама Војске Србије. Један од разлога томе јесте промоција Пројекта „5000” који, укратко, има за циљ да увећа број посебно обучених и опремљених припадника елитних јединица Војске Србије на цифру од 5000 активних припадника.

Врх копља међу овим јединицама су 72. бригада за специјалне операције, Одред Војне полиције специјалне намене „Кобре”, као и 63. падобранска бригада, уједно и три специјалне јединице у оквиру Војске Србије.

Реализација овог пројекта замишљена је кроз отварање конкурса за радна места при поменутим и другим јединицама Војске Србије, с тим што ће се расположива радна места прво попуњавати у ове три јединице, а потом и у другим јединицама које су обухваћене овим пројектом. Имајући у виду да је планирано веома значајно увећање броја активних припадника, ови конкурси ће бити и јавни, што значи да ће на њих моћи да се пријаве и заинтересована лица из цивилства, уколико испуњавају опште и посебне услове који су детаљно наведени у сваком конкурсу и за сваку јединицу. Успешном реализацијом Пројекта „5000” замишљено је да се ове посебно обучене снаге организују у снаге за брзе интервенције (енг. quick reaction force — QRF), чиме ће се вишеструко увећати оперативни капацитети Војске Србије да у кратком временском периоду одговори на веома различите савремене претње на државној територији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *