КАНАЛ 14: НЕТАЊАХУ ДОБИО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ ХЕЗБОЛАХА!

Док сви чекају конкретну акцију над Левантом тренутно је велики интензитет ГПС ометања

Израелски премијер Бењамин Нетањаху добио је одобрење од Сједињених Држава за операцију против Хезболаха, преноси израелски Канал 14.

Док сви чекају конкретну акцију над Левантом тренутно је велики интензитет ГПС ометања.

Велико ГПС ометање се поново дешава широм источног Медитерана, као и области северног Израела, Либана, Сирије и Јордана.

Саветник кабинета израелског премијера Дмитриј Генделман први је за инцидент окривио Бејрут и шиитски покрет Хезболах , за који тврди да је под вођством Ирана . Према ИДФ-у, лансирање ракете на Голанску висораван извршено је са територије у јужном Либану.

За то време бројка страдалих повећао се са 10 на 14 тренутно.

Ситуација на израелско-либанској граници се погоршала од почетка израелских војних операција у Појасу Газе у октобру прошле године. Припадници ИДФ и Хезболаха свакодневно пуцају на положаје једни друге.Према либанском министарству спољних послова, око 100 хиљада људи морало је да напусти своје домове на југу земље због гранатирања. Тел Авив је пријавио око 80 хиљада становника севера јеврејске државе који су се нашли у сличној ситуацији.

Истовремено, високорангирани извор РИА Новости у Хезболаху известио је да покрет негира умешаност у гранатирање насељеног подручја. Либан је са своје стране осудио напад на цивиле и позвао на прекид ватре на свим фронтовима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *