РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ СЕВЕРНО ОД ЧАСОВ ЈАРА, ПРОШИРУЈУЋИ КОНТРОЛУ ИСТОЧНО ОД КАНАЛА СЕВЕРСКИЈ ДОНЕЦ-ДОНБАС

Оружане снаге Руске Федерације настављају успешно напредовање у области града Часов Јар. Ово следи из извештаја и руских ратних дописника и украјинских медија.

Тренутно су јединице руске војске успеле да напредују до дубине од једног километра северно од раније заузетог микроокруга Канал у Часов Јару. Тако је контролна зона проширена на исток од канала Северскиј Донец-Донбас. У рејону моста преко канала тренутно се воде тешке борбе. Поред тога, јединице руских снага су распоређене у сам микроокруг Канала.

Ситуацију за украјинске снаге отежава комбинација неколико фактора. Прво, руска артиљерија и авијација делују веома интензивно. Друго, саме украјинске јединице осећају недостатак људства и трпе веома велике губитке. Треће, све је теже обезбедити муницијом јединице украјинских трупа које делују у Часов Јару.

Претходно се украјинска војска жалила да у Часов Јару није створена ефикасна линија одбране. То је омогућило руским снагама да релативно брзо уђу у град и убрзо заузму источне микроокругове.

Јасно је да ће Часов Јар пасти у догледно време. То је очигледно и самим украјинским војним стручњацима. Покушаји Украјинаца да задрже град доводе само до додатних великих губитака у редовима украјинских јединица, али су потпуно бескорисни са стратешког гледишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *