ИЗВЕДЕН НОЋНИ НАПАД НА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНО-ИНДУСТРИЈСКЕ ПОГОНЕ У ДЊЕПРОПЕТРОВСКОЈ, КИРОВОГРАДСКОЈ И ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ

Током ноћи 6. јула, Оружане снаге Русије извеле су ударе по циљевима у различитим регионима под контролом украјинских снага. Највећи број напада догодио се у Харковској области.

Уз помоћ беспилотне летелице и посада авиона погођена су места размештаја Оружаних снага Украјине, Главне обавештајне управе и Националне гарде, положаји на фронту, логистичка чворишта преко којих се пребацују резерве – укључујући и прилазе насељеним местима у областима Бороваја и Купјанск.

У Дњепропетровској области забележена је серија експлозија. Погођени су објекти украјинске војне индустрије и војна техника у транспортним чвориштима. Мештани су забележили нападе дронова Оружаних снага Русије на објекте индустријске зоне, што је за последицу имало више пожара одједном. Један од коментара је од становника Дњепра (Дњепропетровск) на интернету био је:

“Само немојте ово показивати портпаролу Оружаних снага Украјине, иначе ће бити незгодно када будете морали да објавите податке да су сви дронови оборени”.

Догодила се серија експлозија, и то у Кировоградској области. Према неким извештајима, експлозије су се догодиле на војном аеродрому, као и на украјинском енергетском комплексу.

У међувремену, све је више извештаја о паљењу аутомобила запослених у регрутним центрима (Украјинци из називају Територијални центар за запошљавање и социјалну подршку – Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) у Украјини. Још један случај паљења аутомобила запосленог у регрутном центру догодио се у граду Каменскоје, Дњепропетровска област. Аутомобил је потпуно изгорео.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *