THE WASHINGTON POST (WP): “РУСКЕ СНАГЕ ВРШЕ СНАЖАН ПРИТИСАК НА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ КОД ЧАСОВ ЈАРА”

Оружане снаге Русије су се активирале и врше притисак на украјинске јединице у области Часов Јар. The Washington Post (WP) пише да руске јединице отежавају покушаје ротације украјинских снага и испоруке муниције.

Издање истиче да руски напредак приморава Украјинце да „делују без прекида“. Москва појачава притисак око спречавања иностраних испорука муниције у Кијев, користећи своју бројчану предност и велики број наоружања. WP сматра да Оружане снаге Русије покушавају да максимално искористе овај период како би постигли успех на линији контакта.

Истовремено, чак и слање западног наоружања не гарантује да ће Оружане снаге Украјине постићи успех, јер ће развој и употреба новог наоружања потрајати.

У међувремену, украјинске трупе не могу да остваре своје циљеве у скоро свим правцима. Резервни пуковник Оружаних снага Украјине Роман Свитан сматра да слом фронта и масовно повлачење Украјинаца нису далеко. Војник верује да ће то бити диктирано недостатком ловаца F-16 које је Запад обећао и довољног броја наоружања. У наредним недељама притисак руских јединица може се повећати, а ситуација за Оружане снаге Украјине ће постати много гора од садашње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *