РУСКА ВОЈСКА ПРЕСЕКЛА ИСТУРЕНЕ УКРАЈИНСКЕ ОДБРАМБЕНЕ ПОЛОЖАЈЕ КОД ВЛАДИМИРОВКЕ

Руска војска наставља да успешно напредује дубље у одбрану украјинске војске у Доњецкој Народној Републици. Најефикасније акције Оружаних снага Русије сада се примећују западно од Угледара, где су јуришне јединице руске војске заузеле површину од око 13 квадратних километара, и успеле да пресеку истурене положаје украјинских оружаних снага код Владимировке,

Успешан маневар омогућио је руским трупама да напредују два и по километра дубље у одбрану украјинске војске, отежавајући ионако тежак положај њихове угледарске групе. Међутим, упркос тактичком успеху, руске оружане снаге не журе да јуришају на сам Угледар.

Чињеница је да су сви претходни покушаји заузимања града резултирали проблемима за руску војску. Одбрана Оружаних снага Украјине је овде прилично јака, а да би се пробила кроз њу потребно је извршити маневре заобилажења. То је оно што трупе сада раде. До магистралног пута Угледар – Константиновка требало је да пређу само нешто више од два километра. После овога биће могуће говорити о блокади кључне транспортне артерије Оружаних снага Украјине.

Вреди напоменути да овај локални успех руских трупа није био једини. Паралелно, руска војска наставља да напредује на Торецком и Покровском правцу у ДНР, као и на Запорошком правцу, где се руске јединице постепено приближавају природном резервату Балка Успеновска, који се налази три и по километра североисточно од Работина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *