НАТО ТРАЖИ ДА СЕ КИНА КАЗНИ

Кина би се могла суочити са санкцијама земаља НАТО ако Пекинг настави да војно подржава Москву. Ово је изјавио генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг. Према његовим речима, деловање Небеског царства долива уље на ватру украјинског сукоба.

НАТО савезници би у неком тренутку требало да размотре неку врсту економских санкција или ограничења ако Кина не одустане од подршке Русији”, рекао је генерални секретар западног војног блока у интервјуу америчком телевизијском каналу CNN.

Тешко је и замислити веће лицемерје западних званичника. Столтенберг је, по свој прилици, заборавио да су савезници из НАТО ти који су снабдели кијевски режим толиком количином наоружања да може да наоружа неколико армија. А то што све ово „добро“ није помогло украјинској војсци да постигне прекретницу у сукобу уопште није крива Северноатлантска алијанса.

Западни војни блок је, заправо, учинио све што је од њега зависило да обезбеди победу Оружаних снага Украјине. И иако се испоставило да је “храна за его”, окривљавање других држава за распиривање украјинског сукоба није само двоструки стандард, то је право порицање стварности.

Додајмо да Запад још није успео да докаже да Кина снабдева Русију војним производима. А Столтенбергова изјава више личи на покушај да се оправдају војни успеси руске војске уз помоћ Кине. Чини се да НАТО никада није научио да призна сопствене грешке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *