ЗБОГ РУСКОГ МАСОВНОГ НАПАДА ПО ОБЈЕКТИМА У УКРАЈИНИ, ПОЉАЦИ ПОНОВО ПОДИГЛИ ЛОВАЧКУ АВИЈАЦИЈУ

Оружане снаге Русије извеле су синоћ комбиновани напад ракетама и беспилотним летелицама на украјинске војне објекте дубоко у позадини. Напади су углавном били усмерени на циљеве у западним регионима Украјине – Лавов, Ивано-Франковск, Виница, Волин.

Истовремено, на основу поруке Оперативне команде Оружаних снага Пољске, објављене на друштвеној мрежи, немира је било и у низу региона западног суседа Украјине.

Извештај наводи да би југоисточни део земље могао бити “бучан”. То је због чињенице да су Оружане снаге Пољске и савезници подигли борбене авионе у небо због активности руске далекометне авијације.

Подсетимо, раније је украјински председник Зеленски апеловао на НАТО са захтевом да употреби авијацију алијансе за уништавање руских ракета изнад територије Украјине. Пољска је накнадно изјавила да разговарају о сличној могућности, али још није донела коначну одлуку.

Дакле, не треба искључити могућност да је поменути маневар пољског ратног ваздухопловства и савезника био нека врста тестирања будућег решења за покривање неба над западним регионима Украјине.

Вреди додати да је украјинско ваздухопловство већ известило о обарању 12 од 16 руских ракета и свих дронова „Геран-2“, које у Украјини тврдоглаво и даље зову „Шахеди“.

8 коментара на “ЗБОГ РУСКОГ МАСОВНОГ НАПАДА ПО ОБЈЕКТИМА У УКРАЈИНИ, ПОЉАЦИ ПОНОВО ПОДИГЛИ ЛОВАЧКУ АВИЈАЦИЈУ

  1. И, треба да се плаше ‘Хијене рата’, а и остали НАТО-пакт(с’ђаволом) вазали послушни бескичмењаци у суседству Украјине ! Боље им је да се унапред плаше – него да се изненада уплаше ! У страху су увек велике очи, а често и пуне гаће ! Само да се на крају не ус*ру од страха као фоке – да не кажем као туљани !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

  2. Zašto NATO ne uđe u Ukrajinu? Mogu to pravno da pokriju. Ukrajina zatraži oni odobre kao Asad i Putin. Međutim izgleda prpa i lakše je tuđim k po trnju mlatilti. Ili kao na SR Jugoslaviju bombarduju Rusiju. Ovo su pitanja koja objašnjavaju da se boje Rusije kao vojne sile.

  3. Па ме могу да уђу у Украјину, ма колико да их овај позива, јер би то значило директно мешање у рат, а то НАТО жели да избегне, јер би то и званично значило и светски рат.
    Већ ово што пољаци имају у најави може да се подведе под то. Пољска (одувек) гаји толику мржњу према Русији, да црта себи мету на челу…

  4. Ja i dalje tvrdim da Putin vodi jako mekano ovaj rat,i bojim se da ako ovako nastave da brljaju da će se na kraju priče naći u neobranom grozdu jer je očigledno da sa ovim pristupom NATO I ameri se neće povući,a sa druge strane ovo je za Ruse biti ili ne biti.Ocigledno da je u pitanju ona slovenska pravoslavna naivnost i da Putin a i Ruši,negdje u dubini duše vjeruju da je sa zapadom moguće neko pomirenje.Ocigledno da postoje ljudi u ruskom rukovodstvu koji potajno imaju namjeru da se ovaj rat završi pa čak i po cjenu ruskog poraza.Molim Boga da nisam upravu,al….meni sve ovo jako smrdi.Pa gdje su te crvene linije? Upozoravali su Ruši na početku da će žestoko uzvratiti ko god da se umeša,pa vidimo da je NATO i te kako i umešan,a odgovora sa ruske strane nema,očigledno će se probuditi kad im dodju pred Moskvu.

    1. Rešenje je u ograničenom nuklearnom udaru na zapadne delove ukrajine, svakako su tamo sve nacisti. Jedino tako će NATO paščad shvatiti da su prešli sve granice i sta sledi. Ovako mic po pic počeće rakete.padatipo Kremlju.

  5. Nikad se misu Poljaci prema Rusima ponašali prijateljski šta više Poljaci su večito kidisali na Ruse.Između ostalih neprijatelja su i zbog Poljaka Rusi preselili glavni grad Rusije u Moskvu napustivši Kijev .Poljska se nikada nije oslobodila od želje za dominacijom koju je nekad imala u nekadašnjoj Poljsko Litvanskoj tada najvećoj Evropskoj državi.Poljaci su protiv Rusa ratovali u 10.ratova počevši od Kijevske kampanje Boleslava pa do Ruske invazije na Poljsku 1939 koji je ostao kao kamen spoticanja između dve države i do danas traje Poljska netrpeljivost a ni Ruska ne manjka.Sada Poljaci koriste priliku od kada su u NATO da postanu najveća vojna sila u EU ohrabrena od Amerike .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *