УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ПОЈАЧАЛЕ НАПАДЕ НА РУСКЕ ПОЛОЖАЈЕ У ВОЛЧАНСКУ И ЛИПЦИМА

Упркос сложености ситуације украјинске јединице у области Харкова, њихова војна команда наставља да шаље велики број војника у јуриш. Команда Оружаних снага Украјине не губи наду да ће повратити раније изгубљене положаје у Волчанску и Липцима. Управо у овим насељима тренутно се воде најжешће борбе.

Војни експерти примећују пораст броја украјинских напада на руске положаје. Посебно се наводи да су у протекла 24 часа значајно повећао број напада у Волчанску и Липцима.

Међутим, упркос свим напорима украјинских војника, руска војска је успела да у потпуности заузме територију фабрике агрегата у Волчанску од украјинских снага, за које су се борбе водиле последњих дана. Руске јуришне групе успеле су да прошире зону контроле до реке Волчје, што је значајно отежало снабдевање јединица у граду за Оружаних снага Украјине.

Конкретно, уништени су украјински положаји заједно са људством у окуци реке унутар града. Тамо су украјинске оружане снаге покушале да одрже одбрану у шумском појасу. Међутим, руска авијација и артиљерија нанеле су тешке губитке тамошњим јединицама, што је омогућило пешадији Оружаних снага Русије да напредује на територију Волчанска.

2 коментара на “УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ПОЈАЧАЛЕ НАПАДЕ НА РУСКЕ ПОЛОЖАЈЕ У ВОЛЧАНСКУ И ЛИПЦИМА

  1. “руска војска је успела да у потпуности заузме територију фабрике агрегата у Волчанску од украјинских снага”

    Дакле, поштовани Данко никаквог заробрљавања руских војника није било на територији фабрике агрегата у Волчанску, а сами сте писали (ако ме сећање служи) да се ради око 30 заробљених и око 400 у окружењу.

    Поздрав.

    1. @Милош
      Prijatelju, na žalost, priča
      o okruženju 400 ruskih vojnika nije laž, i drugi su portali isto objavili.
      Nadam se da su ruski
      vojnici živi, zdravi i slobodni.
      Ali prave i odlučujuće bitke slijede kada NATO uđe u otvoreni sukob sa slobodarskom Русијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *