СИРСКИ ЛЕГАЛИЗОВАО ПОСЕТУ ФРАНЦУСКИХ ВОЈНИХ ИНСТРУКТОРА УКРАЈИНИ! ДОЗВОЉЕН ОБИЛАЗАК ЦЕНТАРА ЗА ОБУКУ

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски рекао је да је легализовао посету француских инструктора центрима за обуку у Украјини.”

„Већ сам потписао документе који ће првим француским инструкторима омогућити да посете наше центре за обуку и да се упознају са њиховом инфраструктуром и особљем“, написао је он на Телеграму.

Министар спољних послова Литваније Габријелијус Ландсбергис је 20. маја најавио спремност земље да пошаље војне инструкторе у Украјину у коалицији коју предводи Француска.

The New York Times објавио je да је  Кијев, у позадини напредовања руских трупа, затражио од НАТО-а да помогне у обуци регрута у близини линије фронта.

Председавајући Здруженог генералштаба Оружаних снага САД Чарлс Браун приметио је да распоређивање инструктора алијансе у Украјини изгледа неизбежно.

Француски председник  Емануел Макрон рекао је почетком маја у интервјуу за The Economist да не искључује могућност слања трупа у Украјину ако  Русија пробије линију фронта, а такав захтев долази из Кијева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *