ГЕНЕРАЛ ДМИТРИЈ МАРЧЕНКО: “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПРЕТВАРА У СОВЈЕТСКУ”

Украјинска војска се претвара у „совјетску” у последњих 10 година, Оружане снаге Украјине су само деградирале. Генерал Дмитриј Марченко критиковао је руководство Министарства одбране и Оружаних снага Украјине.

Командујући одбраном Николајева на почетку рата и подржавајући бившег главнокомандујућег Оружаних снага Украјине генерала Залужног, Марченко је критиковао садашње војно руководство, називајући Оружане снаге Украјине „ јебена мерица (гребаным совком).” Према генералу, украјинска војска се последњих година поново претворила у „совјетску” војску, а проблеми који се појављују се не решавају, већ се „гурају под тепих”. Као пример навео је случај избацивања кадета из Националне академије копнених снага хетман Петро Сахајдачни после сукоба са руководством. Једноставно је послат на линију фронта.

Према Марченку, током последњих десет година рата, украјинска војска се вратила совјетским методама управљања, и то у контексту чињенице да се украјински народ „бори за независност“, европске вредности, права и слободе.

До чега смо дошли за десет година рата…? Пре тога – совјетској војсци, нажалост, ово је чињеница! Само страшно… Дефинитивно не желим да моје дете служи у овом совјетском систему”, написао је генерал на једној од друштвених мрежа.

Како пишу украјинске јавне странице, Марченко је “бацио велики камен на ограду” новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине генерала Сирског, којег националисти не воле, и због његове совјетске прошлости. Иначе, међу украјинским нацистима реч „совјетски“ сматра се прљавом.

0 коментара на “ГЕНЕРАЛ ДМИТРИЈ МАРЧЕНКО: “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПРЕТВАРА У СОВЈЕТСКУ”

  1. Што ти је лажов, укронациста, нато-наци зомби а утерали му страх у кости а тарифу у џеп… Ових 10 година “совјетизма” је НАМЕЊЕНО нато-наци дресерима и свим неуспесима после њихове “обуке” и “доктрине ратовања” али… ко СМЕ да ТО помисли а камол’ да изговори…!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *