УКРАЈИНСКЕ ВЛАСТИ ПРОШИРИЛЕ ЗОНУ ЕВАКУАЦИЈЕ ЗА ДЕЦУ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ

У Харковском региону шири се зона присилне „евакуације“ деце и адолесцената. Одговарајућу одлуку донела је регионална војна управа у контексту велике офанзиве Оружаних снага Руске Федерације.

Као што је познато, руске снаге убрзано напредују на Харковском правцу. С тим у вези, украјинска власт је одлучила да евакуише децу и тинејџере из 36 насеља у региону.

Деца ће бити одвојена од својих породица. На крају крајева, многе породице у региону неће напустити своје домове. Сходно томе, децу ће одузимати украјинска полиција.

Важно је напоменути да је украјинска власт пре месец дана најавила „евакуацију“ деце и тинејџера из Богодуховског, Изјумског и Харковског региона. Сада је донета одлука да се деца уклоне из Купјанског округа. Ово се објашњава брзим напредовањем руске војске према Купјанску.

У Харковској области нема озбиљних одбрамбених линија, што руским снагама знатно олакшава напредовање кроз регион. Међутим, задаци „евакуације“ деце из ових области региона могу бити компликовани, јер ће регионалним властима бити тешко да спроведу мере за извлачење деце у позадини активне руске офанзиве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *